Prosto w prawo Skróty klawiszowe⌘KCtrl KPrzejdź do przepisu, ustawy albo sygnatury/Pole pytania albo wyszukiwania na stronie← →Poprzedni i następny artykuł albo strona listyCKopiuj przypis; z zaznaczonym tekstem cytat z przypisemLKopiuj linkFUkryj albo pokaż spis treści ustawyEscZamknij panel, menu albo okno?Lista skrótów Dla profesjonalistyPro

Orzeczenia i interpretacje

Sądy powszechne, SN i TK od 1986, NSA i WSA od 1981, KIO od 2019, interpretacje KIS od 1998.

Wyszukiwanie zaawansowane
Przepis: art. 18 ust. 3 ustawa zasiłkowaWyczyść filtry

15 dokumentów

NajtrafniejszeNajnowsze
  1. Wyrok SR w Rzeszowie z 21 grudnia 2015 r., IV U 543/15

    …Jako podstawę prawną decyzji wskazał art. 18 ust. 1 i ust. 3-6 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (Dz. U. z 2010 r. nr 77, poz. 512 ze zm.) Na uzasadnienie podstawy faktycznej swego stanowiska podał, iż orzeczeniem z dnia 4 września…

    SAOS
  2. Wyrok SR w Rzeszowie z 10 grudnia 2015 r., IV U 455/14

    …Jako podstawę prawną decyzji wskazał art. 18 ust 1 i ust. 3-6, ustawy z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (Dz. U. z 2014 r. poz. 159 – tekst jedn.).

    SAOS
  3. Wyrok SR dla Wrocławia-Śródmieścia we Wrocławiu z 7 grudnia 2015 r., X U 246/15

    …Decyzją z dnia 12 lutego 2015 r. organ rentowy na podstawie art. 18 ust. 1 i ust. 3-6 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa w zw. z art. 6 ust. 1 pkt 2, art. 7, art. 9 ust. 1 oraz art. 58 ustawy z dnia 30 października 2002 r. o…

    SAOS
  4. Wyrok SR w Rzeszowie z 30 listopada 2015 r., IV U 325/15

    …Jako podstawę prawną decyzji wskazał art. 18 ust. 1 i ust. 3-6 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (Dz. U. z 2010 r. nr 77, poz. 512 ze zm.) Na uzasadnienie podstawy faktycznej swego stanowiska podał, iż orzeczeniem z dnia 25 marca…

    SAOS
  5. Wyrok SR w Rzeszowie z 18 listopada 2015 r., IV U 401/15

    …Jako podstawę prawną decyzji wskazał art. 18 ust. 1 i ust. 3-6 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (Dz. U. z 2010 r. nr 77, poz. 512 ze zm.).

    SAOS
  6. Wyrok SR w Rzeszowie z 12 sierpnia 2015 r., IV U 235/15

    …Społecznych, Oddział w J. , Inspektorat w D. na podstawie art. 18 ust. 1 i ust. 3-6 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 roku o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (t. jedn.: Dz. U. z 2014 r., poz. 159) postanowił odmówić wnioskodawcy A. K. prawa do świadczenia…

    SAOS
  7. Wyrok SR Poznań-Grunwald i Jeżyce w Poznaniu z 25 czerwca 2015 r., VI U 77/15

    …od dnia 17 lipca 2012 roku, jako podstawę prawną wskazując art. 18 ust. 1, ust. 2-4 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 roku o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (tekst jednolity: Dz. U. z 2010 roku, Nr 77, poz. 512 ze zmianami) oraz art. 6 ust. 1 pkt 2 i art. 7 ustawy z…

    SAOS
  8. Wyrok SR Poznań-Grunwald i Jeżyce w Poznaniu z 24 czerwca 2015 r., VI U 1007/15

    …Jako podstawę prawną wydanej decyzji organ rentowy wskazał przepisy art. 18 ust. 1 i ust. 3-6 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 roku o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (tekst jednolity: Dz. U. z 2014 roku, , poz. 159 ).

    SAOS
  9. Uzasadnienie SO w Łodzi z 16 czerwca 2015 r., VII Pa 97/15

    …wyrokowi naruszenie prawa materialnego, a mianowicie: 1) art. 18 ust. od 1 do 6 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (tekst jednolity: Dz.U. z 2014 r., poz. 159) w związku z art. 14 ust. 2a i ust. 2d oraz ust. 4 i 5 pkt 1 i 3 ustawy z…

    SAOS
  10. Wyrok SO w Piotrkowie Trybunalskim z 12 czerwca 2015 r., V Ua 7/15

    …Zgodnie z przywołanym przez Sąd Rejonowy art. 18 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 roku o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa ( Dz.U. nr 60, poz. 636 ze zm. ), świadczenie rehabilitacyjne przysługuje ubezpieczonemu, który po wyczerpaniu zasiłku chorobowego jest nadal…

    SAOS
  11. Uzasadnienie SR Lublin-Zachód w Lublinie z 10 czerwca 2015 r., VII U 712/13

    …wnioski zawarte w zaskarżonej decyzji i powołując się na art. 18 ust.1-3 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 roku o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (odpowiedź na odwołanie k. 3-3v).

    SAOS
  12. Wyrok SR Lublin-Zachód w Lublinie z 28 maja 2015 r., VII U 712/13

    …wnioski zawarte w zaskarżonej decyzji i powołując się na art. 18 ust.1-3 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 roku o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (odpowiedź na odwołanie k. 3-3v).

    SAOS
  13. Wyrok SR w Olsztynie z 25 lutego 2015 r., IV U 468/14

    …Społecznych Oddział w O. odmówił M. G. - na podstawie art. 18 ust. 1 i 3 - 6 ustawy z dnia 25.06.1999r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa – prawa do świadczenia rehabilitacyjnego wobec ustalenia przez komisję lekarską ZUS, iż stan zdrowia ubezpieczonego - nie…

    SAOS
  14. Wyrok SR w Olsztynie z 12 lutego 2015 r., IV U 172/14

    …Zakład Ubezpieczeń Społecznych odmówił F. F. na podstawie art. 18 ust. 1, 3 - 6 ustawy z dnia 25.06.1999r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa – prawa do świadczenia rehabilitacyjnego. Odwołujący F. F. - wniósł odwołanie od powyższej decyzji, podając, że w jego…

    SAOS
  15. Wyrok SR dla Wrocławia-Śródmieścia we Wrocławiu z 27 stycznia 2015 r., X U 603/14

    …Decyzją z dnia 24 lipca 2014 r. organ rentowy na podstawie art. 18 ust. 1 i ust. 3-6 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa oraz art. 83 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 13 października 1998 r. o systemie ubezpieczeń społecznych , odmówił…

    SAOS