Prosto w prawo Skróty klawiszowe⌘KCtrl KPrzejdź do przepisu, ustawy albo sygnatury/Pole pytania albo wyszukiwania na stronie← →Poprzedni i następny artykuł albo strona listyCKopiuj przypis; z zaznaczonym tekstem cytat z przypisemLKopiuj linkFUkryj albo pokaż spis treści ustawyEscZamknij panel, menu albo okno?Lista skrótów Dla profesjonalistyPro

Orzeczenia i interpretacje

Sądy powszechne, SN i TK od 1986, NSA i WSA od 1981, KIO od 2019, interpretacje KIS od 1998.

Wyszukiwanie zaawansowane
Przepis: art. 18 ust. 1 ustawa zasiłkowaWyczyść filtry

60 dokumentów

NajtrafniejszeNajnowsze
  1. Wyrok SO w Gliwicach z 30 grudnia 2014 r., VIII Ua 41/14

    …Sąd I instancji przytoczył treść art. 18 ust. 1 i 2 ustawy zasiłkowej, zgodnie z którym świadczenie rehabilitacyjne przysługuje ubezpieczonemu, który po wyczerpaniu zasiłku chorobowego jest nadal niezdolny do pracy, a dalsze leczenie lub rehabilitacja lecznicza rokują odzyskanie zdolności do pracy.

    SAOS
  2. Uzasadnienie SO w Łodzi z 15 grudnia 2014 r., VII Ua 141/14

    …Sąd powołał przepis art. 18 ust. 1 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 roku o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (Dz.U.05.31.267 j.t.), zgodnie z którym świadczenie rehabilitacyjne przysługuje ubezpieczonemu, który po wyczerpaniu zasiłku chorobowego jest nadal niezdolny do…

    SAOS
  3. Wyrok SO w Elblągu z 12 grudnia 2014 r., IV Ua 61/14

    …Sąd Rejonowy wskazał, iż zgodnie z treścią przepisu art. 18 ust.1 i 2 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 roku o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa ( t.j. Dz. U. z 2005 Nr 31, poz. 267 z późn. zm.) świadczenie rehabilitacyjne przysługuje ubezpieczonemu, który po wyczerpaniu…

    SAOS
  4. Wyrok SO w Ostrołęce z 9 grudnia 2014 r., III U 498/14

    …Zgodnie z art.18 ust.1 ustawy z dnia 25.06.1999r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (tekst jedn.Dz.U. z 2014r., poz.159) - świadczenie rehabilitacyjne przysługuje ubezpieczonemu, który po wyczerpaniu zasiłku chorobowego jest nadal niezdolny do pracy, a dalsze…

    SAOS
  5. Uzasadnienie SO w Łodzi z 17 listopada 2014 r., VII Ua 123/14

    …Sąd I instancji zważył, że podstawą dochodzonego świadczenia jest art.18 ust l i 2 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 roku o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (Dz.U z 2010 roku Nr 77, poz. 512), który stanowi, iż świadczenie rehabilitacyjne przysługuje ubezpieczonemu,…

    SAOS
  6. Wyrok SR w Świdnicy z 14 listopada 2014 r., IV U 194/14

    …Zgodnie z art. 18 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 25 czerwca 1999r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (tekst jednolity Dz. U. z 2014r., poz. 159) świadczenie rehabilitacyjne przysługuje ubezpieczonemu, który po wyczerpaniu zasiłku chorobowego jest nadal niezdolny do…

    SAOS
  7. Uzasadnienie SO w Łodzi z 12 listopada 2014 r., VII Ua 115/14

    …Sąd wskazał, iż z uwagi na treść art. 18 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (Dz.U.2014.159 j.t.), zwanej dalej ustawą zasiłkową, świadczenie rehabilitacyjne przysługuje ubezpieczonemu, który po wyczerpaniu zasiłku…

    SAOS
  8. Uzasadnienie SO w Łodzi z 27 października 2014 r., VII Ua 114/14

    …Sąd Rejonowy przytaczając treść art. 2 pkt 2, art. 18 ust 1 i 2 ustawa z dnia 25 czerwca 1999 roku o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (tekst jednolity Dz. U. z 2014.159) wskazał, że z dokonanych w sprawie ustaleń faktycznych wynika, że ubezpieczona była niezdolna do…

    SAOS
  9. Wyrok SR dla Warszawy Pragi-Południe w Warszawie z 27 października 2014 r., VI U 232/14

    …Zgodnie z art. 18 ust. 1 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 roku o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (tekst jednolity - Dz. U. z 2010 roku, Nr 77, poz. 512, ze zm.) świadczenie rehabilitacyjne przysługuje ubezpieczonemu, który po wyczerpaniu zasiłku chorobowego jest nadal…

    SAOS
  10. Wyrok SO w Siedlcach z 22 października 2014 r., IV Ua 13/14

    …Wobec powyższego Sąd I instancji podzielając opinię biegłych na podstawie art.18 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 25.06.1999r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (Dz. U. z 2010r. Nr 77, poz. 512 z późn. zm.) ustalił dla B. S. prawo do świadczenia rehabilitacyjnego od 14…

    SAOS
  11. Wyrok SR w Świdnicy z 15 października 2014 r., IV U 270/14

    …Zgodnie z art. 18 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 25.06.1999r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (t.j. Dz. U. z 2014r, poz. 159) świadczenie rehabilitacyjne przysługuje ubezpieczonemu, który po wyczerpaniu zasiłku chorobowego jest nadal niezdolny do pracy, a dalsze…

    SAOS
  12. Wyrok SO w Olsztynie z 10 października 2014 r., I C 333/13

    …chorobowego, a za pozostałe okresy – 75 % tej podstawy ( art. 18 ust. 1 i 2 oraz art. 19 ust. 1 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa , t.j. Dz. U. z 2010 r., Nr 77, poz. 512 ze zm.).

    SAOS
  13. Wyrok SO w Przemyślu z 2 października 2014 r., III Ua 15/14

    …Sąd odwołał się do treści przepisów art. 1 ust. 1, art. 13 ust. 1 pkt 2, art. 22, art. 18 ust. 1, art. 66 ust. 1 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (t.j. Dz. U. z 2010 r., nr 77, poz. 512 ze zm.) oraz art. 14 ust. 1 i ust. 1a, art.…

    SAOS
  14. Wyrok SR w Jeleniej Górze z 22 września 2014 r., IV U 51/14

    …Żądanie zmiany zaskarżonej decyzji znajdowało oparcie w art. 18 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 25.06.1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (Dz.U.2014.159). Zgodnie z tymi przepisami, świadczenie rehabilitacyjne przysługuje ubezpieczonemu, który po wyczerpaniu zasiłku…

    SAOS
  15. Wyrok SO w Piotrkowie Trybunalskim z 18 września 2014 r., V Ua 57/13

    …Za podstawę rozstrzygnięcia Sąd Rejonowy wskazał treść art. 18 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 roku o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa ( Dz.U. nr 60, poz. 636 ze zm. ), zgodnie z ktorym świadczenie rehabilitacyjne przysługuje ubezpieczonemu, który po wyczerpaniu…

    SAOS
  16. Wyrok SR dla Warszawy Pragi-Południe w Warszawie z 15 września 2014 r., VI U 56/14

    …Na podstawie art. 18 ust. 1 Ustawy z dnia 25 czerwca 1999 roku o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (tj. Dz. U. z 2010r., nr 77, poz. 512 ze zm.) świadczenie rehabilitacyjne przysługuje ubezpieczonemu, który po wyczerpaniu zasiłku chorobowego jest nadal niezdolny do…

    SAOS
  17. Wyrok SO w Elblągu z 12 września 2014 r., IV Ua 35/14

    …kardiologa – A. K. . Sąd Rejonowy wskazał, że zgodnie z art. 18 ust. 1 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 roku o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (tj. Dz. U. z 2014 r., poz. 159) – zwanej dalej ustawą zasiłkową – świadczenie rehabilitacyjne przysługuje ubezpieczonemu,…

    SAOS
  18. Wyrok SR w Świdnicy z 10 września 2014 r., IV U 446/13

    …Zgodnie z art. 18 ust 1 i 2 ustawy z dnia 25.06.1999r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (teks jednolity Dz. U. z 2010r. Nr 77 poz. 512 z p.zm), świadczenie rehabilitacyjne przysługuje ubezpieczonemu, który po wyczerpaniu zasiłku chorobowego jest nadal niezdolny do…

    SAOS
  19. Wyrok SR w Świdnicy z 25 sierpnia 2014 r., IV U 135/14

    …H. S. poszukiwał w niniejszym procesie ochrony prawnej na podstawie przepisu art. 18 ust. 1 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 roku o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (t.j. Dz. U. z 2014r., poz. 159) zgodnie z którym świadczenie rehabilitacyjne przysługuje…

    SAOS
  20. Wyrok SR dla Wrocławia-Śródmieścia we Wrocławiu z 30 lipca 2014 r., X U 2/14

    …Decyzją z dnia 28 października 2013 r. organ rentowy na podstawie art. 18 ust. 1, 3–6 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa , odmówił ubezpieczonemu prawa do świadczenia rehabilitacyjnego.

    SAOS